De gedetineerden van de gevangenis Leuven Centraal hebben het Inloophuis van Leuven een cheque van 9.500 euro overhandigd. Het geld werd door de gevangenen ingezameld na het overlijden van cipier Patrick Devroey, een van de meest geliefde cipiers in de gevangenis. 

Patrick Devroey werkte meer dan 23 jaar als cipier in de gevangenis van Leuven Centraal. Daar stond hij bekend als een geëngageerde, warme man. Zijn kankerdiagnose in 2018 kwam dan ook hard aan bij familie, vrienden, collega’s en de gevangenen. Na een intense strijd overleed Patrick eind 2023.

“Tijdens zijn kankerbehandeling vond papa een luisterend oor bij het Inloophuis in Leuven”, vertelt dochter Shana, die zelf ook cipier is. Het Inloophuis is een ontmoetingsplek voor kankerpatiënten en hun naasten. “Daarom wou mijn papa graag geld schenken aan het Inloophuis, en zette hij enkele benefietacties op in de gevangenis.”

Zo werden er belegde broodjes en ijsjes verkocht en werden er ook 2 mosselfeesten georganiseerd met de families van de gedetineerden. “Daarmee haalden we zo’n 9.500 euro op”, vertelt collega Ilona.

“Door dit bedrag te schenken aan het Inloophuis vervullen we de laatste wens van Patrick. We voelden ons zo machteloos bij zijn overlijden, maar nu hebben we het gevoel dat we toch nog iets voor hem hebben kunnen doen. Bovendien willen we ook aantonen dat ook onze gedetineerden solidair zijn met al wie getroffen word door deze verschrikkelijke ziekte.”

Bij het Inloophuis in Leuven zijn ze ontzettend dankbaar voor het grote bedrag dat hen werd geschonken. “We zijn verrast en ontroerd door deze bijzondere actie van de gedetineerden”, vertelt Griet Van der Perre, coördinator van het Inloophuis. “Hun gift is zeer betekenisvol en zal worden ingezet voor de meest kwetsbaren binnen onze doelgroep.”
Bron: radio2, Lieselot Terryn

Categorieën: Uncategorized